Kungaparet besökte unik verksamhet i Tierp

Kungaparet besökte unik verksamhet

Ett unikt samarbete kring föräldrar med kognitiva svårigheter och särskolegymnasiets speciella pedagogik i barnkunskap har inte bara genererat pris och stor uppmärksamhet, kungaparet valde att besöka Familjecentralen i Tierp, på sin Eriksgata i Uppsala län den 3 maj.

Kungaparet fick ta del av är barnkunskapsundervisningen som bedrivs på gymnasiesärskolan. Då abstrakta kunskaper ofta är svåra att omsätta för eleverna har Rose-Marie Berglund, lärare på gymnasiesärskolan, arbetat fram en ny metod för att undervisa i barnkunskap, bl.a. arbetar man med en teknologiskt avancerad docka som simulerar en babys behov. Eleverna får en praktisk kunskap om barns behov av kärlek och omvårdnad. Metoden bygger på ett förtroende mellan personalen och eleverna då detta väcker mycket tankar, känslor och frågor. Metoden har blivit utvald som en av Sveriges representanter i ”Visa Europa de goda exemplen”.

Sidan publicerad 2013-08-28 av