Enduro och Motocross

Högbergsskolan i Tierp erbjuder motocross och enduro som specialidrottsval.

Motocross- och enduroidrottens garage ligger 7 min gångavstånd från Högbergsskolan. Garageplats finns att tillgå för motorcross och enduro (ingen kostnad för eleven).

Därifrån kör vi på avlyst mark till SMK Tierps anläggninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster där den mesta av träningen bedrivs.

Där har vi en motocrossbana samt en supercrossbana. Banornas typ är av grus, sand och jord så vissa partier är hårda och vissa är mjuka. Detta gör att vi kan träna på varierat underlag samt att det går att köra även vid kraftiga nederbördsperioder.

Träning under skoltid bedrivs två dagar i veckan men eleverna har tillgång till fler träningstillfällen på fritiden. Detta för att få så bra utveckling som möjligt.

Fysträning sker oftast i direkt anslutning till skolan där styrketräningslokal, sporthall och motionsspår finns.

Sidan publicerad 2018-06-07 av

Verktygslådan

• Tfn: 0293-21 83 64
  • E-post: hogbergsskolan@tierp.se

Information om hur Högbergsskolan behandlar personuppgifter, finns under fliken Om skolan.