Senaste nyheter

Motocrosshall byggs i Tierp

Ett beslut har tagits om att en motocrosshall kommer att byggas i Tierp. Hallen kommer att vara belägen i anslutning till Högbergsskolan och vara ca 4000 kvm stor. Det är Tierp Kommunfastigheter AB som bygger hallen i samarbete med SMK Tierp och Högbergsskolan.

Högbergsskolans gymnasium erbjuder ett antal idrottsspecialiseringar: fotboll, innebandy, ishockey, ridsport, volleyboll och motocross/enduro på alla de 10 nationella programmen. Intresset för idrottsspecialiseringen motocross är stort och det finns ett växande behov av att kunna ta emot många elever. Det är viktigt att det finns möjligheter att kunna köra motocross året runt.

 - Det här kommer att ge motocross-sporten ett stort lyft inte bara för Tierp, utan även för hela Mellansverige, säger Helena Car som är projekt- och processansvarig från Tierps kommun. Det finns ett stort intresse för vår utbildning nationellt och den här satsningen kommer att vara en viktig del i att utveckla Högbergsskolan.

SMK Tierp kommer att sköta om och administrera hallen, somberäknas stå klar hösten 2015.

SMK Tierp är medansvarigt i Högbergsskolans idrottsspecialisering, motocross/enduro. Motocrosshallen kommer också att kunna nyttjas av SMK Tierps medlemmar, men den kommer även att hyras ut.

Du hittar pressmeddelandet och kontaktuppgifter till utvecklingsledare härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan publicerad 2015-02-13 av
Högbergsskolan, Palmgatan 11-13,
815 80 Tierp
Telefon: 0293-21 83 64
Org nr. 212 000-0266