Skolmiljö

Gymnasietiden är en viktig period i våra liv. Kanske finns det inget annat skede i livet när vi utvecklas lika mycket.

Utbildningen är en väsentlig del av denna utvecklingsfas, men minst lika viktigt är det att vi får stimulans att utvecklas socialt och personligt. Det gör inte bara att vi växer som människor, det gör dessutom att vi trivs och har kul. På Högbergsskolan tror vi att det är en förutsättning för att man ska lyckas med sina mål.

Därför har vi lagt stor vikt vid att inte bara se till att utbildningen håller högsta klass, utan också vid att skapa ett levande forum som fungerar som en mötesplats för alla elever på skolan. En plats där alla, oavsett studieinriktning känner sig hemma och för precis de förutsättningar de behöver för att bli precis den de vill bli.

Byggnaderna är genomgående ljusa, fräscha och nyrenoverade och har anpassats för skolans många skiftande utbildningar och arbetsformer. Här finns moderna laboratorier, verkstäder, musikstudios, idrottsanläggningar och hörsalar i olika storlekar. I matsalen finns till och med en nybyggd scen för olika uppträdanden.

Intill den stora inbjudande entrén finns ett trevligt café som blir en naturlig knutpunkt för både personal och elever. Det välförsedda biblioteket på våningen ovanför är tillgängligt för alla och erbjuder förutom referenslitteratur även en harmonisk studieplats.
Högbergsskolan strävar efter att vara mer än bara ett gymnasium — det är en inspirerande samlingsplats för alla typer av individer och en kreativ drivbänk för talang.

• Tierps kommuns stipendiefond
    [13 okt] Nu har du möjlighet att söka bidrag ur Tierp kommuns Stipendiefond. Under de kommande fyra åren kommer ca 100 000 kr per år att fördelas.

• Välkommen på Öppet hus
    [26 sep] Onsdagen den 22 november mellan kl. 15.00-20.00 är det Öppet hus på Högbergsskolan.
  • Körkortsutbildning
    [14 sep] Nu är det dags att dra igång höstterminens körkortsutbildning. Ny samarbetspartner är Älvkarleby-Skutskärs Trafikskola AB.
  • Certifierad FN-skola
    [13 sep] Sedan 1 augusti 2017 är Högbergsskolan en certifierad FN-skola. Stolta FN-ambassadörerna Isabella Bexell och Suana Mujkic tog under förra veckan emot certifieringen av Sv...

Sidan publicerad 2017-03-16 av
Verktygslådan