Läromedelshantering

Nedan finns ifyllbara blanketter för utlån och återlämning av läromedel/depåböcker att ladda ned.

• Dessa blanketter ska ALLTID användas vid lån och återlämning av läroböcker eller depåböcker när inte eleverna/klasserna kan komma till biblioteket eller när böcker från en extern depå lånas ut (t.ex. utlån/återlämning av D-husets böcker).
  • Handlar det om enstaka lån till enstaka elever räcker dock ett mail med samma uppgifter som nedan.
  • Lånen registreras i Dantek och kan då vid försening krävas in. Räkning utgår ifall böckerna inte återlämnas efter upprepade krav.

OBS! Viktigt att ansvariga lärare använder dessa blanketter. I annat fall kommer inte det inte att kunna skickas ut krav och fakturor på försenade eller försvunna läromedel/depåböcker, vilket är syftet med att biblioteket sköter läromedelshanteringen.

Utlån

• Ladda ned dokument för utlåningPDF (pdf, 527.5 kB)
  • Vid utlån av böcker:
    • ange ansvarig lärare
    • fyll i elevernas namn, personnummer, klass, streckkod (på bokens baksida) och datum i respektive fält.
    • Spara dokumentet med namnet: utlån_<klass> och skicka det till: biblioteket@hogbergsskolan.tierp.se

Återlämning

• Ladda ned dokument för återlämningPDF (pdf, 527 kB)
  • Vid återlämning av böcker:
    • ange ansvarig lärare
    • Spara dokumentet med namnet: återlämning_<klass> och skicka det till:biblioteket@hogbergsskolan.tierp.se
Sidan publicerad 2018-04-26 av

Verktygslådan

• 0293-218390

Information om hur Högbergsskolan behandlar personuppgifter, finns under fliken Om skolan.