Studentbostäder intill Högbergsskolan.

Bo på elevboendet

Ska du flytta till Tierp för att studera på Högbergsskolan? Precis intill skolan finns två tvåvåningshus, som blir klara för elevboende till hösten. Där bor du tillsammans med klasskompisar från hela landet!

Elevboende på Högbergsparken

Vårt elevboende består av två byggnader med två våningsplan vardera.

Elevboendet ligger på Högbergsgatan 7 och 9, bara någon minuts gångväg från skolan. Du hyr en möblerad lägenhet ca 25 kvadratmeter med badrum och pentry och har tillgång till bredband och TV via Boxer.

Högbergsparken har 52 lägenheter vilket innebär 13 lägenheter per våning. Dessa är möblerade med garderob, stol, bord och säng 90 cm. Du ansvarar själv för ditt boende och för dina egna saker. Pentryt är utrustat med kyl och frys, spis med ugn och köksfläkt. Fönster har persienner och i badrummet finns duschutrymme och badrums tork.

Madrass till sängen får du själv ta med för god hygien och bästa komfort. Möblerat dagrum finns på alla hus plan, där finns möjlighet att umgås eller plugga tillsammans.

Gemensam tvättstuga med elektroniskt bokningssystem. Elektroniskt in-och utpassagesystem.

Parkering och cykelförråd finns.

Kostnad för boende

• Hyran för läsåret 2017-2018 är 3000 kronor per månad om du är hemmahörande utanför Tierps kommuns samverkansområde
  • Juli är avgiftsfri.
  • Lägenheter uthyres fr.o.m. 15 augusti.
  • Lägenheten ska flyttas ur och städas sommaruppehållet.

Du kan söka inackorderingstillägg via din hemkommun. Beloppet som du får, baseras på avståndet mellan din folkbokföringsadress och Tierps kommun.

Alltid nära hem

Att flytta hemifrån är ett stort steg och innebär bland annat att själv städa, laga mat, ta sig upp på morgonen och passa tider. Skulle du längta hem har Tierp bra tåg och bussförbindelser och nära till Arlanda.

När du blir antagen till skolan, får du mer information om boendet.

Bovärd

Carin "Kajsa" Vennelin