Huvudstäderna Berlin och Wien har haft besök — vi var där!

Mellan den 12 och 17 mars åkte elever från Högbergsskolans kurser i tyska på studieresa. Det blev en resa med många upplevelser och nya intryck från Centraleuropas metropoler.
I högt tempo avverkade vi städernas sevärdheter, besökte museum, såg teater, gick på bio, restaurang och caféer. Några av höjdpunkterna var den professionella musikalen "Elisabeth" i Wien och utsikten från tv-tornet i Berlin. Nya insikter om och erfarenheter av våra europeiska grannars kultur, historia och språk tog vi med oss i bagaget hem till Tierp. Trots det ovanligt bistra vädret på våra resmål var resan händelserik, rolig och minnesvärd — Tack Högbergsskolan, för att vi fick möjligheten!                                       Tysklärare Pia Lindström

Gruppbild framför Brandenburger Tor

Lunch på traditionell restaurang i Wien – gulaschsoppa, knödel och schnitzel på menyn.

Kungliga palatset i Wien ligger intill den berömda Spanska Ridskolan, som vi besökte. De röda kassarna innehåller mest ”påskharar”, d v s chokladharar – det givna påskgodiset i tysktalande länder.

Studieresa betyder ju också lite ”plugg”. Här presenterar Hanna vad som finns på ”Museumönl”. I bakgrunden syns Berlins domkyrka och floden Spree.

Sidan publicerad 2013-03-21 av