Förintelsens minnesdag

Den 27 januari är det förintelsens minnesdag.

I år är det extra speciellt då Högbergsskolan fick ta emot 27januaripriset av Emerich Roth. Priset består av Emerichfondens fredsduva och en penningsumma som ska användas till den kommande toleransresan då 36 elever och fyra lärare reser till Polen för att bland annat besöka Auschwitz-Birkenau. Priset har tilldelats Högbergsskolan för arbetet med att uppmärksamma förintelsen och att motverka hat och våld.

Foto: Mariam Naraghi/Arbetarbladet

Dagen inleddes med att elever och personal tillsammans såg dokumentären Förintelsens ögonvittne som är Emerich Roths egen historia. Därefter samlades hela Högbergsskolan i Borgenkyrkan för att lyssna på Emerich Roth när han berättade mer om sitt liv och situationen idag. Eleverna fick möjlighet att ställa frågor som Emerich besvarade. Efter lunch träffade eleverna sina klassföreståndare för att diskutera vad hat kan leda till och hur vi gemensamt kan arbeta för att det ska minska.

Artikel i Arbetarbladetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Artikel i UNTlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan publicerad 2014-01-30 av