Toleransresa 2015

Traditionsenligt kommer vi även detta läsår erbjuda elever i årskurs 3 möjligheten att få följa med på en toleransresa till Krakow i Polen, främsta syftet med denna resa är att besöka förintelselägret Auschwitz-Birkenau och andra platser som är knutna till Förintelsen. Detta läsår reser vi den 17-20 april 2015.

För att följa med krävs det att du är delaktig i ett antal seminarier innan resan, då du bland annat kommer att se och diskutera film, lyssna till föreläsningar knutna till toleransarbete samt diskutera frågor kring detta. Dessa tillfällen är schemalagda efter skoltid. Efter hemkomst ska du kunna informera dina klasskamrater som inte var med på resan vad du lärt dig och vad du upplevt.

Antalet platser är begränsade, och det är först till kvarn som gäller. Anmälan sker måndagen den 10/11 från och med klockan 12:00. Du mejlar ditt namn och din klass till nina.normark@utb.tierp.se. Det går inte att anmäla flera elever i samma mejl. OBSERVERA: Anmälningar som kommer in innan denna tidpunkt kommer inte att registreras – det går alltså inte att göra en föranmälan.

Sidan publicerad 2014-11-07 av