Toleransresa till Polen 2015

Den årliga toleransresan gick av stapeln i slutet av april. Trettiosex elever från olika program och fyra lärare reste till Krakow och stannade i tre nätter.

Inför resan hölls under både höst- och vårterminen föreläsningar, seminarier och filmvisningar för att förbereda eleverna. Vi har haft föreläsningar och seminarier kring nazismens historia, antisemitism och islamofobi samt egna erfarenheter av förföljelser och förtryck. Till varje träff har eleverna fått arbetsuppgifter av varierande art för att nå en djupare förståelse för frågorna.

Programmet i Krakow bestod av en stadsvandring med fokus på stadens judiska historia, besök vid koncentrationslägret Auschwitz I-II, muséet vid Oscar Schindlers fabrik samt gemensam middag på en traditionell judisk restaurang i det judiska kvarteret.

Vi lärare vill tacka alla elever som på ett utmärkt sätt har deltagit både i förarbetet och under resan, ni har gjort ett fantastiskt arbete och ni har förhoppningsvis fått en upplevelse som ni länge kommer att minnas. Ert ansvar är nu att sprida de kunskaper ni har fått till människor omkring er och fortsätta att arbeta för ett tolerant samhälle.

Marcus, Nina, Ann-Sofie och Ahmad

Sidan publicerad 2015-06-09 av