Skolornas fredspris

Högbergsskolan får Emerichfondens hederspris

Lärare Suzanne Chiverton har i sällskap med elev Paula Lundberg från estetprogrammet åk 2, deltagit i ett tredagarsseminarium som anordnades av Emerichfonden. Seminariet var ett hederspris som Högberbsskolan fick i Emerichfondens tävling "Skolornas fredspris", som fokuserar på hur skolorna arbetar mot främlingsfientlighet och mot våld och mobbing. Vinnaren av tävlingen fick ett penningpris. I år var första året som Högbergsskolan deltog i tävlingen och denna gång blev det inget penningpris för skolan, men hederspriset är också väldigt fint tycker både Suzanne och Paula som mycket nöjda med seminariedagarna.
Bidraget som Högbergsskolan deltog med var bland annat de resor till koncentrationsläger som skolan anordnar varje år. Förra året gick resan till Polen och förintelselägret Auschwitz-Birkenau och även i år går resan till dit. En annan del av tävlingsbidraget var ett temaarbete som Suzanne haft i historia med åk 2 på Estetprogrammet, där eleverna läst om slaveriets och rasismens historia under en månads tid i tema ”Omänskligt”.
Seminariedagarna avslutades med att alla medverkande fick delta i vid prisutdelningen som hölls på Fyrshuset i Stockholm och där bl.a. prins Carl Philip var med som prisutdelare.

Paula Lundberg och Emerich Roth (överlevare från Förintelsen och grundaren av Emerichfonden.

Suzanne och Paula på Fryshuset i samband med pristudelningen

Sidan publicerad 2017-10-11 av