RSS källor på www.tierp.se

RSS är ett praktiskt sätt att få meddelande om de senaste nyheterna från Tierps kommuns webbplats. RSS är en tjänst som kan uppdatera dig med nya nyheter får olika verksamheters nyhetsarkiv, så att du slipper besöka de olika enskilda webbsidorna för att få reda på varje nytillkommen nyhet.

Rss ger dig nyheter i kortform. Varje nytt inslag som du har valt, skickas till dig som en rubrik, några rader text och en länk. Blir du intresserad klickar du och läser hela texten på webbsidan.
För att använda sig av RSS behöver du ett program eller en webbsida som samlar rss-nyheterna. Det finns en del olika program som kan hämta data i RSS-format. Många av dem är gratis och fungerar på en vanlig PC eller Mac. Vi har själva använt Feedreader för PC, som vi kan rekommendera.
Du hittar länkarna till våra RSS kallor till vänster i menyn.

RSS står för Rich Site Summary och är ett standardformat för att överföra nyhetsrubriker på webben. RSS är en XML-standard som de flesta nyhetskanaler på Internet använder för att exponera information.

Hela nyheten eller enbart rubriken?

Du kan välja mellan att i din RSS läsare tanka hem enbart en rubrik med en länk till webbsidan med nyheten, eller hela nyheten (rubrik och text) med en länk till webbsidan med nyheten.

För att enkelt kunna ta del av RSS-flöden så använder man sig av speciella webbaserade program, som kan installeras på din dator eller mobil. Dessa program kallas vanligtvis för RSS-läsare, eller tekniskt för nyhetsaggregatorer. Du gör vissa inställningar och sedan kontrollerar programmen automatiskt de RSS-flöden du valt att prenumerera på och presenterar alla nya inlägg på ett överskådligt sätt. Som en användare och prenumerant behöver du inte längre söka upp dessa webbsidor för att uppdatera dig om det har hänt någort nytt.

Även flertalet moderna webbläsare har inbyggda RSS-läsare, bland annat Opera, Safari, Internet Explorer och Mozilla Firefox.

Sidan publicerad 2012-01-13 av

Verktygslådan

Kontaktinformation

  • Tfn: 0293-21 83 64
  • E-post: hogbergsskolan@tierp.se

Information om hur Högbergsskolan behandlar personuppgifter, finns under fliken Om skolan.

Högbergsskolan, Palmgatan 11-13,
815 80 Tierp
Telefon: 0293-21 83 64
Org nr. 212 000-0266