Bygg- och anläggningsprogrammet

Är du händig och nyfiken på hur det är att arbeta med byggprojekt? Vill du ha ett varierat arbete och en framtid inom byggbranschen? Då är Byggprogrammet något för dig!

På Högbergsskolan kan du läsa inriktningen husbyggnad och välja mellan att fördjupa dig i träarbete eller betongarbete. Gemensamt för de båda yrkesinriktningarna är att undervisningen sker i välutrustade lokaler och att du har många möjligheter till specialisering. Träarbetare passar dig som vill arbeta med alla typer av snickeriarbeten. Du får lära dig att bygga träkonstruktioner, isolera, montera ytterpaneler, dörrar och skåpinredning. Du får kunskap i hur man bygger träformar för betonggjutning. Är du mer intresserad av att arbeta med armering och gjutning av betongkonstruktioner så väljer du att fördjupa dig inom betongarbete. Då lär du dig också att armera och gjuta golv och väggar samt murning av källargrund och utfacknings- och mellanväggar. Högbergsskolan ger dig dessutom möjlighet att läsa kurser som ger dig högskolebehörighet, allt för att du ska kunna utforma en utbildning om som passar just dig. Så oavsett om du vill bli träarbetare, betongarbetare eller läsa vidare till byggnadsingenjör kommer Byggprogrammet passa dig.

Varför bygg på Högbergsskolan?

Du får minst 15 veckor arbetsplatsförlagd utbildning vilket ger dig möjlighet att pröva på och värdera de arbetsmetoder du har lärt dig. Då får du arbeta både självständigt och i arbetslag och får en känsla för vilka krav som kommer att ställas på dig i ett framtida yrkesliv.

Sidan publicerad 2018-05-24 av

Verktygslådan

Kontaktinformation

  • 0293-218377

Information om hur Högbergsskolan behandlar personuppgifter, finns under fliken Om skolan.

Högbergsskolan, Palmgatan 11-13,
815 80 Tierp
Telefon: 0293-21 83 64
Org nr. 212 000-0266