Ekonomiprogrammet

Tycker du att det verkar spännande med eget företag? Vill du utveckla din egen företagsamhet eller kanske brinner du för rättvisa? Då är Ekonomiprogrammet något för dig.

På Högbergsskolan erbjuder vi inriktningen ekonomi. Här läser du bl. a. entreprenörskap som tillsammans med företagsekonomin lär dig att starta och driva företag och kan utveckla din egen företagsamhet. Förutom att starta eget företag får du också kunskap om hur ledarskap och samarbete mellan människor fungerar. Ekonomi är allt mer internationell och givetvis läser du språk. På Högbergsskolan kan du läsa franska, spanska, tyska och italienska och har möjligheter att utifrån ditt språkval följa med på en resa utomlands.

  • Är du engagerad i rättsfrågor?
  • Vill du läsa juridik?

På Högbergsskolan erbjuder vi flera juridiska kurser. Vi lägger mycket tid på att diskutera och studera verkliga rättsfall. Även affärsjuridiken blir allt viktigare i vårt samhälle. Du får insikt i brottslighet och dess följder och i sådant som rör företagande. Så oavsett om du vill starta eget, bli civilekonom, jurist eller marknadsförare kommer Ekonomiprogrammet passa dig.

När du läser ekonomi hos oss får du

  • En utbildning i tiden.
  • Träna din samarbetsförmåga, lära dig att fatta beslut och samarbeta.
  • Lära dig förstå vad som händer i världsekonomin och hur svängningarna påverkar även oss i Sverige.

 

Sidan publicerad 2018-05-24 av

Verktygslådan

Kontaktinformation

  • Telefon: 0293-21 83 75

Information om hur Högbergsskolan behandlar personuppgifter, finns under fliken Om skolan.

Högbergsskolan, Palmgatan 11-13,
815 80 Tierp
Telefon: 0293-21 83 64
Org nr. 212 000-0266