Fordons- och transportprogrammet

Är du intresserad av modern teknik och miljö? Gillar du kundkontakt och har en känsla för kvalitet? Då är Fordonsprogrammet något för dig!

På Högbergsskolan kan du välja mellan inriktningarna personbil, lastbil- och mobila maskiner och transport. Gemensamt för alla inriktningarna är att du får bred teknisk teori och praktik under utbildningen.

Inriktning Personbil passar dig som vill jobba med service, underhåll och reparationer av personbilar.

Vill du hellre jobba med lastbilar, jordbruksmaskiner och entreprenad- och skogsmaskiner väljer du inriktningen lastbils- och maskinteknik. Arbetet ställer stora krav på kunskaper om maskinens funktion och uppbyggnad och rör allt från småfel till stora reparationer.

Är du mer intresserad av att arbeta inom transportsektorn som yrkesförare söker du till transportteknik. Det är en bransch där trafiksäkerhets-, kvalitets- och miljökrav går hand i hand med ett ökat ekonomiskt tänkande.

Högbergsskolan ger dig dessutom möjlighet att läsa kurser som ger dig högskolebehörighet. Allt för att du skall kunna utforma en utbildning som passar dig. Under utbildningen får du även minst 15 veckors praktik ute på företag vilket ger dig värdefulla erfarenheter för framtiden. Så oavsett om du vill bli bilmekaniker, lastbilsmekaniker eller yrkesförare kommer Fordonsprogrammet passa dig.

Varför fordon och transport?

”Praktiken var jättebra – jag har nästan säkert jobb när jag tar studenten.” Oskar

”Jag vill inte flytta, jag ska starta eget åkeri och bo kvar.” Anna


Sidan publicerad 2018-05-24 av

Verktygslådan

Kontaktinformation

  • 0293-218380

Information om hur Högbergsskolan behandlar personuppgifter, finns under fliken Om skolan.

Högbergsskolan, Palmgatan 11-13,
815 80 Tierp
Telefon: 0293-21 83 64
Org nr. 212 000-0266