Industritekniska programmet

Är du intresserad av teknisk utveckling och känner att du både kan arbeta i arbetslag eller individuellt? Gillar du kluriga problem och har känsla för kvalitet? Då är Industriteknik något för dig!

På Högbergsskolan erbjuder vi inriktningarna produkt och maskinteknik och svetsteknik. Inom inriktningen produkt och maskinteknik får du lära dig att styra och köra CNC-maskiner i industrin.

Ligger ditt intresse mot svetsteknik har vi möjlighet att ge dig utbildning mot reparationssvetsning eller gå vidare mot certifikat för svetsning. Inriktningen behandlar främst svetsteknik men även andra typer av sammanfogning.

Efter grundutbildningen förläggs din utbildning till industrin för att du skall få möjlighet till utbildning på de modernaste produktionsmaskinerna. Du får lära dig hela produktionskedjan från idé till färdig produkt, med allt vad det innebär från ritning i CAD till programmering av maskiner, tillverkning och kvalitetskontroll av slutprodukt. Så oavsett om du vill bli CNC- operatör, maskinskötare eller svetsare kommer Industriteknik passa dig.

Sidan publicerad 2018-06-13 av

Verktygslådan

Kontaktinformation

  • 0293-21 80 12

Information om hur Högbergsskolan behandlar personuppgifter, finns under fliken Om skolan.

Högbergsskolan, Palmgatan 11-13,
815 80 Tierp
Telefon: 0293-21 83 64
Org nr. 212 000-0266