Naturvetenskapsprogrammet

Är du intresserad av matematik och naturvetenskap, men också av samhällsfrågor? Vill du ha en utbildning som ger dig stor valfrihet inför fortsatta studier? Då är Naturvetenskapsprogrammet något för dig.

På Högbergsskolan erbjuder vi inriktningen naturvetenskap. Tycker du om fysik, kemi och biologi är detta programmet för dig. Du kommer att få kunskap om naturvetenskapens betydelse för industri, medicin och livsmiljö. Du får också möjlighet till omfattande fördjupningar och kompletterande kunskaper i språk och humanistiska ämnen.

Naturvetenskapsprogrammet är det program som bäst förbereder dig för en framgångsrik tid på högskola eller universitet. För att underlätta steget till eftergymnasiala studier samarbetar vi med Uppsala universitet och Högskolan i Gävle. Där kan du läsa kurser som ger högskolepoäng och göra experiment i moderna laboratorier. Så oavsett om du vill bli läkare, jurist, civilingenjör eller veterinär kommer Naturvetenskapsprogrammet passa dig.

Teknikcollege på Högbergsskolan!

Teknikcollege är en kvalitetsstämpel på utbildningar där kommuner, utbildningssamordnare och företag samverkar för att öka attraktionskraften och kvaliteten på tekniskt inriktade utbildningar. Teknikcollege innebär att samarbetet med det lokala och regionala näringslivet stärks vilket ger bättre möjligheter till praktik, sommarjobb och skarpa projekt under utbildningen. Vi erbjuder också eleverna att läsa extra så att de kan få extra meritpoäng, bättre språkkunskaper, ökad programfördjupning och en bredare behörighet för vidare studier.

Sidan publicerad 2018-05-24 av

Verktygslådan

Kontaktinformation

  • 0293-218285

Information om hur Högbergsskolan behandlar personuppgifter, finns under fliken Om skolan.

Högbergsskolan, Palmgatan 11-13,
815 80 Tierp
Telefon: 0293-21 83 64
Org nr. 212 000-0266