Samhällsvetenskapsprogrammet

Är du nyfiken på vårt samhälle och människorna som lever i det? Vill du lära dig om hur du kan påverka vårt samhälle, tillämpa ett vetenskapligt arbetssätt, få en bred allmänbildning och förbereda dig för fortsatta studier? Då är Samhällsvetenskapliga programmet något för dig.

På Högbergsskolan erbjuder vi inriktiningen beteendevetenskap. Är du intresserad av människor och vill ha kunskap om människors handlande som individer och i olika grupper då passar inriktningen beteendevetenskap dig.

Programmet har en internationell prägel och Högbergsskolan erbjuder de moderna språken spanska, franska, tyska och italienska. Vi gör spännande studiebesök och har bland annat rest till Auschwitz, Prag, Barcelona, Rom, Paris och Bryssel. Under utbildningen får du tillgång till en bärbar dator som du använder dagligen. Vi arbetar med att utveckla den digitala kompetensen vilket gör dig väl förberedd inför framtiden. Så oavsett om du vill bli polis, psykolog, journalist, advokat, lärare eller sjuksköterska kommer Samhällsvetenskaps programmet passa dig.

När du läser sam hos oss får du

Möjlighet att fördjupa dig i språk.

Bra förberedelse för fortsatta studier.

En bred utbildning som ger dig stor valfrihet inför kommande yrkesval.

Sidan publicerad 2018-05-24 av

Verktygslådan

Kontaktinformation

Information om hur Högbergsskolan behandlar personuppgifter, finns under fliken Om skolan.

Högbergsskolan, Palmgatan 11-13,
815 80 Tierp
Telefon: 0293-21 83 64
Org nr. 212 000-0266