Teknikprogrammet

Är du nyfiken på hur saker runt omkring dig fungerar? Är du en problemlösare och gillar teknik? Vill du i framtiden arbeta i projektgrupper och utveckla din kreativitet? Då är teknikprogrammet något för dig!

På Högbergsskolan erbjuds du inriktiningen design och produktutveckling. För att du ska få den kompetens som efterfrågas är teknikprogrammet utformat i nära samarbete med de regionala teknikföretagen. Högbergsskolan ger dig dessutom möjlighet att läsa kurser som ger behörighet för vidare studier inom teknik och naturvetenskap.

Ett fjärde år på teknikprogrammet är möjligt att läsa inom teknikcollege med syftet att ge mer tillämpade kunskaper som används ute i industrin och leder till en gymnasieingenjörsexamen samt goda möjligheter till arbete. Programmet har ett gott samarbete med flera lokala teknikföretag. T. ex. kan du som elev koppla ditt gymnasiearbete till ett av de lokala företagen.

Så oavsett om du vill bli ingenjör, programmerare, webbutvecklare eller leda utvecklingsprojekt kommer Teknikprogrammet passa dig.

Teknikcollege på Högbergsskolan!

Teknikcollege är en kvalitetsstämpel på utbildningar där kommuner, utbildningssamordnare och företag samverkar för att öka attraktionskraften och kvaliteten på tekniskt inriktade utbildningar. Teknikcollege innebär att samarbetet med det lokala och regionala näringslivet stärks vilket ger bättre möjligheter till praktik, sommarjobb och projekt under utbildningen. Vi erbjuder också eleverna att läsa extra så att de kan få extra meritpoäng, bättre språkkunskaper, ökad programfördjupning och en bredare behörighet för vidare studier.

Sidan publicerad 2018-05-24 av

Verktygslådan

Kontaktinformation

  • 0293-218285

Information om hur Högbergsskolan behandlar personuppgifter, finns under fliken Om skolan.

Högbergsskolan, Palmgatan 11-13,
815 80 Tierp
Telefon: 0293-21 83 64
Org nr. 212 000-0266